John Allen Chau și prostia omenească

Numele meu este John! Vă iubesc și Iisus vă iubește! Luați pește!

Cea mai izolată civilizație din lume se afla pe Insula Santinelei de Nord, situată în Golful Bengal. Aici locuiesc, se crede, 150 de membri ai tribului, sentinelezi. Aceștia își apără stilul de viață de străini iar India a interzis apropierea la mai puțin de 5 km de insulă.

Americanul John Allen Chau, în vârstă de 27 de ani, voia cu orice preț să-i convertească la creștinism pe băștinași, membri tribului refuzand insa orice contact cu străinii. Misionarul a luat insa o barca in care a luat cativa pești și o minge de fotbal drept cadouri și le-a strigat locuitorilor de pe insulă: ”Numele meu este John! Vă iubesc și Iisus vă iubește! Luați pește!”. Membrii tribului au tras arcul spre el, una din sageti nimerind chiar în Biblia pe care o ținea în mână.

Perseverența aduce rezultate, poate nu cele dorite

S-a gândit apoi să mituiască niște pescari să-l ducă pe insulă. A petrecut noaptea scriind în jurnal despre experințele sale. S-a întors pe insulă a doua zi si a vâslit singur către țărm într-o barcă.

”A fost atacat cu săgeți, dar a continuat să înainteze. Pescarii i-au văzut pe membrii tribului cum i-au legat o frânghie în jurul gâtului și l-au târât de acolo”, a relatat o sursă din poliție.

Unul dintre pescari a ajuns în Port Blair şi a povestit incidentul unui predicator local, Alex, care era prieten cu John Allen Chau. Predicatorul a informat familia bărbatului care a contactat imediat ambasada SUA la New Delhi pentru ajutor. Trupul său a fost văzut de pescarii care s-au întors a doua zi acolo, dar nu a fost recuperat. Pescarii implicați, 7 la număr, au fost arestați.

Creștini până la capăt

Familia bărbatului i-a iertat pe membrii tribului. Într-un comunicat publicat pe Instagram, familia spus că John Allen Chau ”a iubit viața, pe Dumnezeu, să-i ajute pe cei aflați la nevoie și că nu a avut decât iubire pentru sentinelezi.” Din păcate sentimentul nu a fost reciproc.

John Allen Chau – 27 Ani

În spatele lui, un om care pare să nu fie de acord cu entuziasmul lui.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.