infobia
Prima racheta romaneasca ar putea fi lansata pe luna
lunar-xAsociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica a anuntat, miercuri, proiectul de lansare pe Luna a primei rachete spatiale romanesti, a carei testare a ajuns la cea de-a treia etapa, initiatorii sperand sa castige concursul Google Lunar X Prize, in valoare de 30 de milioane de dolari.

Efortul de finantare a proiectului va fi in majoritate privat, planul Google acceptand o participare de maxim 10% din partea statului din care provin initiatorii fiecarui proiect. "Google doreste sa demonstreze ca se poate ajunge in spatiu cu costuri mult mai mici decat cele NASA si cu proiecte inovatoare", a explicat Adrian Mihaltianu, de la MB Dragan, re
(...)

Cat mai dureaza pana la stabilirea unui nou record mondial
usain_boltAcum este recordul mondial la 100 de metri. 9,58, stabilit de Usain Bolt. Dar întotdeauna a fost cineva, cu un timp sau o distanță. Pînă unde pot merge performanțele omului? Cît de departe poate sări și cît de repede poate alerga? O analiză jurnalistică de gală, realizată de Roxana Fleșeru și Luminița Paul.

Usain Bolt a alergat duminică suta de metri în 9,58 secunde. A înghițit 11 sutimi într-un an. Care este însă limita umană?

Un banc tîmpit sună așa: "De ce a aruncat cretinul ceasul pe geam? Ca să vadă cum zboară timpul!". Privindu-l pe Bolt, senzația e că timpul nu se scurge, ci se comprimă. Că suta de metri a devenit prea mică
(...)

Studentii de la Spiru Haret sunt obligati sa se transfere
spiru-haretPotrivit ordonantei de urgenta adoptate miercuri in Guvern, programele de invatamant la distanta (ID) din cadrul Universitatii "Spiru Haret" se desfiinteaza. In aceste conditii, toti studentii inmatriculati in anul I la ID in perioada 2005-2008 trebuie sa se transfere la o alta forma de invatamant autorizata provizoriu sau acreditata. Nu scapa de transfer nici studentii inmatriculati in aceeasi perioada (2005-2008) la forma de invatamant cu frecventa redusa. In aceste conditii, toti studentii de la "Spiru Haret" care doresc sa ramana la aceeasi universitate vor trebui sa se transfere la zi. Alte reglementari inscrise in ordonanta de urgenta, care urmea (...)

Lupta politica prin manipulare in masa la Constanta
telegraf-cugetliberNe intrebam uneori cum poate fi prezentat un eveniment atat de banal, atat de diferit de doua agentii de presa. Raspunsul poate pleaca din educatia jurnalistilor, scoala absolvita probabil. Dar cand ei au fost candva colegi de banca, acum angajati fara scrupule la diferite publicatii sau televiziuni, ne dam seama ca traim inca perioada comunista cu texte comandate pentru a tine sub control prostimea sau in incercarea de ai castiga voturile.

Va prezint in randurile de mai jos doua articole despre acelasi eveniment publicate de doua ziare diferite. Mai intai Telegraf-Tv Neptun:

Rezultatele anchetelor DNA în cazul M
(...)

Carte returnata bibliotecii dupa 70 de ani
Old_bookO carte imprumutata in perioada celui de-al doilea Razboi Mondial a fost inapoiata dupa 70 de ani unei biblioteci din estul Londrei , informeaza site-ul BBC.

Iris Chadwich, acum in varsta de 83 de ani, cea care a imprumutat cartea cu partituri din opereta "Rose Marie" de la Biblioteca Cubitt Town, in 1939, ar fi trebuit sa plateasca astazi o taxa de intarziere a inapoierii in valoare de 2.500 de lire. Cand a luat volumul de la biblioteca se percepea o taxa de 10 peny pentru fiecare zi de intarziere de la data stabilita pentru inapoiere, noteaza NewsIn.

Dupa sapte decenii, timp in care volumul a stat pe taburetul din fata pianului
(...)

Fericirea se poate masura online
happy-sad-facesUn matematician si un informatician din cadrul Universitatii Vermont, Canada, au pus la punct o metoda in masura sa determine cu precizie (aproape matematica) cat de fericit este fiecare om in parte si sa adune "fericirile" individuale pentru a obtine un coeficient al fericirii globale.

Astfel, scrie Descopera.ro, potrivit celor doi oameni de stiinta, ziua in care a fost ales presedinte Obama a fost, in ultimii patru ani, ziua cea mai fericita pentru americani, in vreme ce moartea lui Michael Jackson a reprezentat una dintre cele mai triste zile pentru intreaga umanitate.

Instrumentul de masura al cercetatorilor l-au constituit bl
(...)

click1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 click
Federico.ro

© 2018 Infobia.ro - Construit de AltWeb

Valid HTML 4.01 Transitional Free PageRank Checker