infobia
Carte returnata bibliotecii dupa 70 de ani
Old_bookO carte imprumutata in perioada celui de-al doilea Razboi Mondial a fost inapoiata dupa 70 de ani unei biblioteci din estul Londrei , informeaza site-ul BBC.

Iris Chadwich, acum in varsta de 83 de ani, cea care a imprumutat cartea cu partituri din opereta "Rose Marie" de la Biblioteca Cubitt Town, in 1939, ar fi trebuit sa plateasca astazi o taxa de intarziere a inapoierii in valoare de 2.500 de lire. Cand a luat volumul de la biblioteca se percepea o taxa de 10 peny pentru fiecare zi de intarziere de la data stabilita pentru inapoiere, noteaza NewsIn.

Dupa sapte decenii, timp in care volumul a stat pe taburetul din fata pianului la care studia in copilarie, Chadwich a gasit-o cand facea curat in casa. In primul moment s-a gandit sa o doneze unui organizatii de caritate, dar imediat si-a dat seama ca cel mai corect ar fi sa o inapoieze bibliotecii de la care a imprumutat-o cand era copil. "Am luat-o in brate dupa mult timp, m-am bucurat mult ca am gasit-o, pentru ca pur si simplu este parte a copilariei sele. Tot atunci mi-am amintit si de profesorul de pian la a carui sugestie am imprumut partiturile de la biblioteca".

In momentul de fata biblioteca de la care a fost imprumutata cartea nu mai percepe o taxa pe fiecare zi de intarziere, ci pur si simplu nu ii mai permite sa imprumute carti timp de trei luni de zile celui care nu a adus volumul la timp.

Reprezentantul bibliotecii Rofique Ahmed a comentat gestul femeii ca fiind " cea mai buna dovada ca niciodata nu e prea tarziu sa inapoiezi o carte".

Data publicarii: 12-08-2009

Numar cititori: 1212  
 Comentariul Tau:

  Nume:
  E-mail:
  Cod Verificare: 6095  
  Comentariu:
*Toate campurile sunt obligatorii!
 


Federico.ro

© 2018 Infobia.ro - Construit de AltWeb

Valid HTML 4.01 Transitional Free PageRank Checker