infobia
căutare personalizată
La multi ani Nadia Comaneci
Nadia_ComaneciNadia Elena Comăneci (n. 12 noiembrie 1961, Onești, județul Bacău) este o gimnastă română, câștigătoare a cinci medalii olimpice și prima care a primit nota zece într-un concurs olimpic de gimnastică. Este considerată a fi una dintre cele mai bune sportive ale secolului XX și una dintre cele mai bune gimnaste ale lumii din toate timpurile.

Nadia s-a născut la Onești, fiică a lui Gheorghe și Ștefania-Alexandrina Comăneci; a fost botezată după "Nadezhda" ("Speranță"), eroină a unui film rusesc.

A concurat pentru prima la nivel național în România în 1970, ca membră a echipei orașului său. Curând, a început antrenamentele cu Bela Ka
(...)

Sari daca ai curaj de pe turnul din Kuala Lampur
Kuala-LampurPentru cei care servesc adrenalina la micul dejun, sa sara de pe un turn de 421 de metri e o nimica toata. Pentru ei s-a organizat in capitala Malaeziei, un eveniment de 3 zile in care se pot arunca in gol de pe cea mai inalta cladire.

Doritorii, echipati corespunzator, sar de pe turnul Kuala Lumpur, inalt de 421 de metri, fara sa le fie frica de imaginea panoramica ce se desfasoara sub ei. Inceput pe 23 octombrie, evenimentul International Tower Jump din Kuala Lumpur mai dureaza pana astazi inclusiv si a strans pana acum peste 100 de curajosi.

Turnul din Kuala Lampur, cea mai importanta baza de parasutism din tara, botezata BASE,
(...)

Japonezii au inventat imbracamintea care te protejeaza de gripa porcina
gripa-porcinaFabricantul de haine japonez Haruyama a anuntat lansarea unui costum "antigripa" ale carui fibre, care contin dioxid de titan, vor putea distruge virusul H1N1, informeaza AFP.

Costumul va avea pretul de aproximativ 400 de euro si va fi disponibil incepand de sambata in aproape 300 de magazine din Japonia. Lana folosita pentru costum contine dioxid de titan, un produs chimic care cand e expus la lumina descompune moleculele de virus, mai ales cele ale gripei H1N1, asigura fabricantul, potrivit NewsIn.

"Experimentele de laborator au demonstrat ca moleculele de virus au fost dizolvate in trei ore de cand au ajuns pe tesut", a afirmat
(...)

Cum a ajuns un Nokia vechi sa valoreze 2.000 de euro
1100Multi romani au aflat recent ca au in casa o mica avere. Este vorba despre banalul Nokia 1100, care a ajuns sa valoreze pe "piata neagra" si 2.000 de euro, dupa ce o companie obscura a lansat pe piata zvonul ca aparatul ar putea fi folosit de hackeri.

Specialistii din IT sustin insa ca zvonurile sunt simple fabulatii si ca ar putea fi vorba despre o noua inselatorie de genul "masinii de cusut Singer".

Potrivit Romaniei Libere Nokia 1100, un telefon care s-a vandut pe glob in peste 200 de milioane de exemplare, a devenit peste noapte un dispozitiv electronic dorit de hackerii din toata lumea.

Motivul? Modelul respectiv a
(...)

Prima racheta romaneasca ar putea fi lansata pe luna
lunar-xAsociatia Romana pentru Cosmonautica si Aeronautica a anuntat, miercuri, proiectul de lansare pe Luna a primei rachete spatiale romanesti, a carei testare a ajuns la cea de-a treia etapa, initiatorii sperand sa castige concursul Google Lunar X Prize, in valoare de 30 de milioane de dolari.

Efortul de finantare a proiectului va fi in majoritate privat, planul Google acceptand o participare de maxim 10% din partea statului din care provin initiatorii fiecarui proiect. "Google doreste sa demonstreze ca se poate ajunge in spatiu cu costuri mult mai mici decat cele NASA si cu proiecte inovatoare", a explicat Adrian Mihaltianu, de la MB Dragan, re
(...)

Cat mai dureaza pana la stabilirea unui nou record mondial
usain_boltAcum este recordul mondial la 100 de metri. 9,58, stabilit de Usain Bolt. Dar întotdeauna a fost cineva, cu un timp sau o distanță. Pînă unde pot merge performanțele omului? Cît de departe poate sări și cît de repede poate alerga? O analiză jurnalistică de gală, realizată de Roxana Fleșeru și Luminița Paul.

Usain Bolt a alergat duminică suta de metri în 9,58 secunde. A înghițit 11 sutimi într-un an. Care este însă limita umană?

Un banc tîmpit sună așa: "De ce a aruncat cretinul ceasul pe geam? Ca să vadă cum zboară timpul!". Privindu-l pe Bolt, senzația e că timpul nu se scurge, ci se comprimă. Că suta de metri a devenit prea mică
(...)

click1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 click
Profx.ro

© 2018 Infobia.ro

Valid HTML 4.01 Transitional Free PageRank Checker